Dolça Abella, de la Costa Brava al Pirineu Gironí, mel de muntanya.

La Laura i en Sergi, són els propietaris de Dolça Abella S.C, una petita empresa apícola familiar. Aquesta està situada a Crespià, on tenen l’obrador, la botiga i realitzen la cria d’abelles. Des d’aquí, porten unes 300 colònies, treballant a partir d’un maneig integrat i sostenible. 

La seva Història

Tot comença l’any 1998, quan un jove Sergi, es va comprar un llibre d’abelles i el primer rusc amb un amic, a partir d’aquí començaria una afició la qual l’any 2010 s’acabaria materialitzant amb l’entrada al projecte de la Laura, i la formació de Dolça Abella S.C.

Des de Dolça Abella, s’apliquen tècniques d’apicultura artesanal, amb l’al·licient afegit que en aquestes si apliquen tècniques més professionals en la construcció de les caixes i en la cria de les abelles. 

Mel del litoral… 

Formats en les tècniques d’apicultura orgànica, integrades a l’explotació, recol·lecten mel i pol·len on la tramuntana i el mar modelen una terra agresta i salvatge. En aquest entorn, l’abella s’alimenta duna flor única, com la del Cap de Creus, I la serra de l’Albera amb boscos feréstecs i esquerps que protegeixen els prats silvestres que s’hi troben els seus peus. 

Pujant a la Garrotxa…

Mirant a l’Empordà, però ja a la Garrotxa, s’hi troben les diferents arbredes, i muntanyes que agafen altura cap amunt el Pirineu. És aquí on les abelles elaboren una Mel que descriu la Garrotxa Empordanesa. 

Terra endins i boscos mediterranis… 

Cap a l’interior, al mig del massís de les Gavarres, hi tenen els seus ruscs en indrets sorprenents, cal destacar la mel que recol·lecten a les muntanyes dels voltants del Pla de l’Estany i de Crespià, zones amb gran diversitat de flora on aprofiten el potencial de l’entorn per extreure una mel única. 

De la Costa Brava al Pirineu Gironí, en constant moviment…

Quan a l’estiu la calor eixuga les flors, traslladen les abelles a diversos punts del Pirineu Gironí I al Parc Natural de les Guilleries-Savassona. Llocs on la mel assoleix una qualitat excel·lent, gràcies a les muntanyes altes i pures, els boscos mediterranis, els rius I els prats plens de flors. 

Apicultura i molt més…

A banda de la producció de Mel, Dolça Abella també s’involucra en altres serveis que giren el voltant del món de l’apicultura. Entre ells cal destacar l’apiteràpia, disciplina que consisteix amb el millorament de l’estat de salut mitjançant els productes de les abelles. La mel, el pol·len, el pròpolis, jalea real, la cera i l’apitoxina.
A més, l’empresa també ofereix serveis d’extracció i recuperació d’eixams, tasts de mels, i tallers. 

 

Informació extreta del lloc web: 

Sergi Prada. (26 de gener de 2022). https://www.dolcaabella.com/ 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.