CARRUSELS

Es tracta d'una disciplina no reconeguda ni regulada oficialment, la qual sembla que té el seu origen en les presentacions que es fan a l'Escola Espanyola d'Equitació de Viena, l'Escola Nacional d'Equitació de França de Saumur i Reial Escola Andalusa de l'Arte Eqüestre, on realitzen els exercicis per presentar els cavalls conjuntament, de manera sincronitzada i amb música, realitzant coreografies de gran bellesa i plasticitat.A la dificultat de realitzar la coreografia de manera individual per cadascun dels binomis, genet-cavall, s'hi afegeix la sincronització amb la resta de binomis, assolint nivells de perfecció de gran espectacularitat.

carrusel1

TORNEIG DE SALT

Les proves de Salt d’Obstacles consisteixen en la superació a cavall d’un conjunt d’obstacles formats per barres col·locades de diverses maneres. Els obstacles estan organitzats en un recorregut que s’ha de realitzar en un ordre determinat i sense cometre cap falta, amb un punt de sortida i un punt d’arribada que marquen l’inici i fi del temps d’execució. Les faltes poden ser per error de recorregut, rebuig del cavall a superar l’obstacle, excés de temps en la realització de la prova o quan en el salt el binomi fa caure algun dels elements que conformen l’obstacle. Les proves es disputen seguint uns barems que comporten diverses dificultats i categories que es diferencien per les alçades dels obstacles que cal superar: van des de 0.10 fins a 1.60 m, i fins més enllà d’1, 70 m en els salts de potència.

En una prova de salt el jutge valora al conjunt genet-cavall sota diverses condicions. És una prova destinada a demostrar en el cavall la seva franquesa, la seva potència, la seva velocitat, la seva destresa i el seu respecte a l’obstacle, i en el genet o amazona, la qualitat de la seva equitació, la seva tècnica en la disciplina del salt i les seva habilitat en la realització d’un recorregut utilitzant estratègicament tots els recursos dels que disposa el binomi per aconseguir els seus millors resultats possibles.

Dins la disciplina hi ha diferents proves, individuals o per equips, amb cronòmetre o temps donat, amb diferents tipus de dificultats, que fan que cada prova sigui diferent i faci la disciplina encara més atractiva, tant pels participants com pels espectadors.

Torneigdesalt

GRAN NATIONAL

El Grand National és una cursa s’obstacles que té el seu origen en la carrera d’obstacles més important de les que es celebren al Regne Unit. Actualment es realitza a l’hipòdrom de Liverpool.

Aquesta competició va néixer de la tradició de la caça. A Anglaterra a partir de mitjans dels segle XVIII els prats oberts es van delimitar amb tanques verdes que havien de saltar-se el dia de caça amb els cavalls. Alguns genets van voler demostrar que el seu cavall era el més veloç i van començar a organitzar carreres entre els punts de referència més usuals als pobles: els campanars de les esglésies.

La primera carrera es va celebrar el 1803, quan un grup de joves oficials es van desafiar a córrer en plena nit, vestint pijames i gorros de dormir a sobre els seus uniformes. La primera carrera oficial va ser el 1839 aprop de Liverpool i hi van participar 17 binomis que van galopar al llarg de 6 quilòmetres de camps de cultiu, amb petits terraplens, les valles d’un parell de tancats d’ovelles i tres grans obstacles: un mur i dues rieres.

Aquesta serà un aprova d’iniciació per joves, però no menys intrèpits, binomis. La carrera serà amb un punt de sortida i un d’arribada i es faran tres voltes a la pista, procurant saltar els obstacles disposats al final de cadascuna de les rectes. El temps i no errar en el recorregut determinarà al guanyador o guanyadora de cada cursa.

gran-national-1024x682

TANCA BURROS

Aquesta prova neix el 2017 de la voluntat de portar les disciplines de treball amb bestiar, agrupades dins el western, al nostre terreny amb animals de casa nostra i molt representatius de la Fira de Sant Martirià: l’ase català.

Per altra banda volem apropar una disciplina divertida, que desenvolupa l’enginy i l’habilitat i requereix el treball conjunt de tots els membres de l’equip .

tancaburros-inti-i-guillem-1024x682
logo_blanc-11
logosfooter-12

PER A MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA FIRA

MERCAT D’ARTESANIA i DIBUIX i PINTURA:          972 58 34 70 – turisme@ajbanyoles.org - turisme.banyoles.cat

CONCURSOS, EXHIBICIONS I ESPECTACLES EQÜESTRES: cavalls@firasantmartiria.com

RACES AUTÒCTONES: info@firasantmartiria.com

PER A MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA WEB I PUBLICITAT

comunicacio@firasantmartiria.com

XARXES SOCIALS DE LA FIRA

Col·laboren:

logosfooter-13
diputació_web-01