TOTES LES EXHIBICIONS

TOTES LES EXHIBICIONS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DOMA VAQUERA

Aquesta disciplina té el seu origen en els treballs de camp que es realitzaven tradicionalment amb el bestiar boví a Espanya. Es requereixen cavalls de bon caràcter, obedients i que confiïn amb el seu genet, capaços de realitzar els moviments ràpids i àgils que són necessaris per al treball amb bestiar sovint brau. La doma que es realitza al cavall pretén millorar el seu equilibri, domini i obediència. Se solen emprar cavalls creuats de pura raça espanyola, pura sang àrab i pura sang anglès.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HORSEBALL

Es tracta d'una adaptació europea del joc de l'ànec argentí. És una barreja d'esports, bàsquet, rugby i equitació, que es juga amb 4 jugadors a pista i 2 de reserva i on destaca l'espectacularitat dels moviments, la seva rapidesa i el fet que quan la pilota cau a terra els jugadors l'han de recollir sense baixar de cavall, sovint en marxa. En cada jugada d'atac hi han d'intervenir almenys 3 jugadors que han de fer un mínim de 3 passes entre jugadors diferents. Aques pilota té 6 anses de cuir i els cavalls porten una cingla que uneix ambdós estreps per sota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PONI GAMES

Una disciplina eqüestre molt estesa a França i Anglaterra, on va néixer l’any 1957 inspirada en els jocs de gimcanes i amb la idea d’aconseguir, tot jugant, un bon entrenament per als joves genets. La velocitat, l’habilitat motriu i la seguretat són elements clau en aquests jocs en equip, així com el sentit de treball col·laboratiu. Pels genets esdevé un entrenament complet en l’equitació, on l’equilibri, la coordinació i un ús de les ajudes òptim són claus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

WESTERN

Originària del treball ramader que realitzen els cowboys amb ramats als Estats Units, és una disciplina similar a la doma vaquera en el seu origen, però diferent pel que fa al seu vessant esportiu, que ha evolucionat de manera diferent. Pole Bending, Barrel Racing, Reining, Team Penning, Cutting són algunes de les proves de gran espectacularitat que es realitzen i que combinen habilitatrapidesaobediència, valentia del binomi i, en algunes d’elles, el treball en equip.

raid_ok

RAID

Aquesta disciplina és una prova de resistència física i psicològica, on la velocitat juntament amb l’habilitat del binomi serà clau, que han de  jugar amb les variables del terreny, la distància, la climatologia i el terreny. El binomi guanyador ha de completar un recorregut en el menor temps i complint unes condicions veterinàries fixades a l’inici de la prova. Es premia la bona forma física del cavall i l’habilitat de genet per dosificar les seves energies al llarg d’un recorregut sobre un terreny divers, amb més o menys dificultat en el recorregut i distància depenent de les categories.

Volteig

VOLTEIG

El volteig és una disciplina reconeguda per la Federació Internacional d’Hípic, amb un orígens que preromans, avui en dia consisteix en una gimnàstica realitzada sobre el cavall en moviment amb uns resultats molt artístics i espectaculars, que requereixen una gran agilitat, resistència i dots artístiques. El volteig cosac és una tècnica que utilitzaven els cosacs en els seus entrenaments per la guerra amb els seus cavalls i actualment la podem veure en exhibicions de gran espectacularitat, amb genets que realizen diversos i arriscats exercicis amb cavalls a tot galop.

domaenllibertat

DOMA EN LLIBERTAT

Els exercicis en llibertat es fonamenten bàsicament en la doma natural, una forma de relació amb el cavall que malgrat sembla tenir arrels antigues en les tècniques de doma que utilitzaven diferents pobles molt vinculats als equins, com els natius americans, avui en dia també beu de molt diferents fonts (etologia, biomecànica, teoria de l’aprenentatge, fisiologia, l’experiència…).
La doma es fonamenta en el lideratge i la confiança entre genet o domador i cavall. Per vehicular aquesta relació es requereix una comunicació entre ambdós, un llenguatge comú que permeti una relació cooperativa.

polebending

POLE BENDING

El Pole Bending (pol doblat) es basa en l’habilitat i la tècnica del genet i la rapidesa i l’agilitat de moviments del cavall per lluitar contra el rellotge. Els participants han de recórrer un circuit amb el menor temps possible superant en zig-zag sis pals (o pols) clavats a terra en línia recta i a 6,4 metres de distància l’un de l’altre, simulant la persecució i conducció d’animals. El cavall guanyador és el que fa el recorregut amb menys temps i amb menys penalitzacions.

barrelracing

BARREL RACING

El Barrel Racing (cursa de barrils) és una competició en què els participants disposen d’un intent per completar un circuit al voltant de tres bidons situats en forma de triangle en el menor temps possible. Es combina la capacitat atlètica dels cavalls amb l’habilitat del genet per maniobrar de forma segura i ràpida. Originàriament, (es van començar a disputar l’any 1948 a Texas, als Estats Units) hi prenien part només dones, ja que era una alternativa als ‘rodeos’ reservats als homes.

logo_blanc-11
logosfooter-12

PER A MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA FIRA

MERCAT D’ARTESANIA i DIBUIX i PINTURA:          972 58 34 70 – turisme@ajbanyoles.org - turisme.banyoles.cat

CONCURSOS, EXHIBICIONS I ESPECTACLES EQÜESTRES: cavalls@firasantmartiria.com

RACES AUTÒCTONES: info@firasantmartiria.com

PER A MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA WEB I PUBLICITAT

comunicacio@firasantmartiria.com

XARXES SOCIALS DE LA FIRA

Col·laboren:

logosfooter-13
diputació_web-01